Werkproces 1.2 – Enkeltje mars

Van zondag 24 tot donderdag 28 september heeft theatergezelschap Het Filiaal met hun nieuwe voorstelling Enkeltje Mars bij ons in het theater gezeten. Het is een gloednieuwe voorstelling, en ze zijn bij ons de hele week bezig geweest met monteren. Het is een echte kindervoorstelling, welke gaat over de planeet Mars.

Zondag was echt een bouwdag. We zijn de hele dag bezig geweest, omdat het een hele grote voorstelling is. Technisch gezien dan. Aan het einde van de dag stond alles en gingen ze licht stellen. De lichttechnicus van Het Filiaal zelf ging op het toneel staan om aanwijzingen te geven tijdens het stellen, een collega van mij ging daadwerkelijk stellen, en aan mij werd gevraagd of ik tijdens het stellen, de lichttafel wilden bedienen. Tuurlijk wil ik dat! Dat is de hele reden dat ik hier ben. Dus ik heb plaatsgenomen achter de lichttafel, en de lichttechnicus gaf telkens aan wat er aan moest.