Werkproces 1.2 – Rishi

Op vrijdag 22 september kwam Firma Mes langs met hun voorstelling Rishi. De voorstelling gaat over het schietincident op Holland spoor, waarbij een donkere jongen werd doodgeschoten door een blanke agent. Het is echt een prachtige voorstelling, die echt heel veel indruk maakt!

Firma Mes heeft een technicus die met de groep meereist. Hij is officieel een geluidstechnicus, maar kan ook een lichtshow draaien. Dat wist ik alleen niet toen hij binnen kwam. Ik stond samen met een collega van mij, en hij is ook geluidstechnicus. Dus toen duidelijk werd dat we met 2 geluidstechnici en een stagiair licht stonden, maakte ik al voor de grap de opmerking dat de stagiair de show dan maar moest draaien. Toen gaf hij aan dat hij prima de show kon draaien, maar dat iemand wel de tafel even moest aansluiten en programmeren. Die taak kwam dus bij mij te liggen. Ik heb eerst het lichtplan ingehangen. Ondertussen zorgde mijn collega er voor dat de lichttafel beneden stond en dat deze helemaal aangesloten was. Nadat ik het lichtplan ingehangen had, heb ik alle adressen opgeschreven, zodat het patchen wat makkelijker zou zijn. Daarna heb ik de lichttafel gepatched, zodat de gasttechnicus zelf zijn show kon programmeren!