Werkproces 1.3 – Modder

Van zondag 1 tot dinsdag 3 oktober heeft jeugdtheatergezelschap Koeterwaals met de voorstelling ‘Modder’ bij ons in het theater gestaan. Het is een echte kindervoorstelling, met ongelofelijk leuke humor, zeker voor kinderen! Op zondag 1 oktober is de voorstelling in première gegaan.

Op het moment dat ik een lichtplan in hang, teken ik datzelfde lichtplan op mijn iPad. A om er voor te zorgen dat ik een overzicht heb, en niet alles uit m’n hoofd hoef te doen, en B omdat ik dan ook gelijk een bewijs voor m’n portfolio heb.

Zij zagen mij rondlopen met mijn iPad en zagen dat ik het lichtplan aan het intekenen was. Hierop kwamen ze naar mij toe en vroegen ze mij of ik voor hun het lichtplan wilden maken, zodat zij ook iets hadden om naar andere theaters te sturen. Dat was voor mij natuurlijk een enorme eer om dat te mogen doen, en de kans heb ik direct met beide handen aangegrepen! Eerst heb ik het lichtplan gemaakt toen we bezig waren met inhangen. Dit was echt een rommelige versie en niet netjes getekend. Daarna heb ik thuis een nette versie gemaakt, en ons grid er uitgehaald, omdat andere theaters daar natuurlijk niks aan hebben. Daar was ik wel redelijk tevreden over, maar vond het niet professioneel om een letterlijk getekende versie van een lichtplan op te sturen. Daarna een poging gedaan om het in Word na te maken, maar dat zag er nog erger uit! Uiteindelijk kwam ik het programma LXBeams tegen. Dit programma heb ik gekocht en gedownload. Het is een perfect programma en super professioneel. Hier heb ik het lichtplan nog maals in gemaakt, en dat zag er echt goed uit! Uiteindelijk is dat ook de versie geweest die ik opgestuurd heb!