Werkproces 2.1 – Modder

Van zondag 1 tot dinsdag 3 oktober heeft jeugdtheatergezelschap Koeterwaals met de voorstelling ‘Modder’ bij ons in het theater gestaan. Het is een echte kindervoorstelling, met ongelofelijk leuke humor, zeker voor kinderen! Op zondag 1 oktober is de voorstelling in première gegaan.

Nadat ik tijdens de doorloop een cuelist had gemaakt, heb ik na de doorloop en voor de première alles nog heel snel zitten programmeren. Dat ging heel soepel en snel, omdat ik in m’n cuelist ook alle percentages per lamp had opgeschreven. Hierdoor hoefde ik alleen maar het adres in te typen, het percentage er achter en klaar is Kees! In een half uur had ik de volledige show geprogrammeerd. Al kwam ik er al snel achter dat er veel onzinnige cue’s in stonden. Maar goed, het was voor het eerst dat ik een cuelist had gemaakt en deze had omgezet in een geprogrammeerde show. Dus van je fouten leer je, en na de show heb ik direct al een paar cue’s verwijderd. Ook in de dagen daarna verdwenen er telkens que’s of kwamen er juist een paar bij. En natuurlijk blijf je dingen aanpassen, net zo lang totdat je echt helemaal tevreden bent. Na de laatste show was het precies zoals ik en de acteurs het wilden hebben, wat altijd goed is om te horen!

Ik heb het lichtplan en de cuelist aan de acteurs overhandigd en ze waren helemaal gelukkig! Daarna via de mail ook nog opgestuurd, zodat het ook daadwerkelijk naar andere theaters gestuurd kan worden.

Al met al een prachtige paar dagen waarin ik zo ongelofelijk veel geleerd heb!