Werkproces 2.2 – Rishi

Op vrijdag 22 september kwam Firma Mes langs met hun voorstelling Rishi. De voorstelling gaat over het schietincident op Holland spoor, waarbij een donkere jongen werd doodgeschoten door een blanke agent. Het is echt een prachtige voorstelling, die echt heel veel indruk maakt!

De gasttechnicus kwam met een kleine bakwagen waar het decor in zat. Dit moest er natuurlijk allemaal uit. Hier heb ik mee geholpen. Daarna hebben we er gelijk voor gezorgd dat de spullen op de juiste plek stond.

Het mooie aan de voorstelling is dat de tribune helemaal niet gebruikt wordt. Het publiek zit op uitklapbare stoelen helemaal rondom het speelvlak. De voorstelling werd bij ons in het theater voor maar 70 man gespeeld, wat ook het maximum is voor de voorstelling. Hiervoor had het gezelschap zelf alleen niet genoeg stoelen mee. Het was dan ook afgesproken dat er stoelen van het theater gebruikt zouden worden. Wij hebben de stoelen onder de tribune staan, welke ik er onder uit heb gehaald, wat nog best wel lastig is, omdat het onder de tribune best wel vol staat!