Werkproces 2.4 – Rishi

Op vrijdag 22 september kwam Firma Mes langs met hun voorstelling Rishi. De voorstelling gaat over het schietincident op Holland spoor, waarbij een donkere jongen werd doodgeschoten door een blanke agent. Het is echt een prachtige voorstelling, die echt heel veel indruk maakt!

Firma Mes had van te voren al een lichtplan opgestuurd, wat echt heel fijn was! Maar omdat het publiek niet op de tribune zit, was het lastig om te bepalen waar er precies gespeeld zou worden. Wat het extra lastig maakte, is dat van alle verschillende kanten waar het publiek zit, er een front moet komen. Nu word dat ook in de tekening wel aangegeven als zijlicht, maar in praktijk was het eigenlijk alsnog een front. Daarnaast kon er natuurlijk geen gebruik worden van het zaallicht dat er standaard hangt, omdat dit boven de tribune hangt. Daarom moest er nieuw publiekslicht ingehangen worden. Op zich niet zo’n probleem, maar als je niet weet hoe breed het publiek neergezet gaat worden, en hoe ver ze naar voren gaan, kan je dingen lastig inhangen.

Dus uiteindelijk ben ik pas gaan inhangen toen de gasttechnicus er was. Hij kon mij precies vertellen waar alles kwam, waarna het lichtplan zo hing!