Werkproces 2.4 – Weg van Mozambique

Op mijn vierde stagedag bij Theater De Lieve Vrouw hadden we de voorstelling ‘Weg van Mozambique’ in het theater staan. Het was een muziek voorstelling, wat voor de afwisseling altijd goed is!

Nadat ik alle parren klaar had gemaakt voor gebruik, heb ik deze gelijk op de juiste plekken gehangen, en mijn collega verder geholpen met het inhangen van het lichtplan. Het was voor het eerst dat er een echt lichtplan werd ingehangen. Ten minste, tijdens mijn stage dan. De shows hiervoor waren allemaal heel simpel met een frontje en een tegentje. Niks bijzonders. Maar nu kwam er ook zijlicht bij, een aantal topjes en noem het allemaal maar op. En omdat het voor mij allemaal nog nieuw was (ik bedoel, het was pas m’n vierde stagedag), was ik ergens best wel een beetje overdonderd en had ik echt zoiets van ‘wow waarom hang je zoveel in voor zo’n kleine show?!’

Als ik er nu op terug kijk valt het allemaal wel mee hoeveel er ingehangen is, en uiteindelijk is alles dat ingehangen is, ook daadwerkelijk gebruikt en snapte ik precies waarom het werd opgehangen. Mijn collega had er namelijk voor gezorgd dat hij eigenlijk alle sferen kon maken die in de voorstelling naar voren kwamen. Van rood tot geel tot oranje! Dus voor mij werd ook weer bevestigd dat je met licht de mooiste dingen kan maken!